07/28/2021

güneş enerji firmaları
güneş enerji projeleri
Güneş enerjisi
güneş enerjisi brezilya

Canadian Solar, Brezilya’daki Projeleri Finanse Etmek için 100 milyon Dolar Topladı


Canadian Solar, Brezilya’daki Projeleri Finanse Etmek için 100 milyon Dolar Topladı

Çin-Kanadalı güneş panel üreticisi Canadian Solar, Brezilya’daki güneş enerjisi projelerinin geliştirilmesi ve inşasını finanse etmek için iki Brezilya bankasından 500 milyon BRL (100 milyon ABD Doları) temin ettiğini açıkladı.

Ortak bir basın açıklamasına göre, BTG Pactual ve Itaú BBA bankalarıyla olan finansman tesisi, “Brezilya proje portföyünün bir alt kümesinde Canadian Solar’ın öz sermaye katkılarının %70’ine kadarını” finanse edecek.

Canadian Solar’ın başkanı ve CEO’su Shawn Qu şunları söyledi: “Brezilya’da daha fazla güneş enerjisi varlığının geliştirilmesini ve inşasını finanse etmek için BTG Pactual ve Itaú BBA ile tekrar işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu tesisle, Brezilya’da güneş enerji projelerini gerçekleştirmek için öz sermaye katkımızdan daha fazla yararlanabiliriz. Brezilya’daki büyük birikmiş güneş enerjisi projelerimizi ve boru hattımızı yürütmeyi ve ülkenin yenilenebilir enerji ve enerji güvenliği hedeflerini desteklemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Canadian Solar, 2013 yılında Brezilya’da bir ofis kurdu ve o zamandan beri bazı projeleri kazandı. Brezilya’daki güneş enerjisi projelerinin birikimi ve boru hattı, 480 MWp işletimde ve üçüncü taraflara satılmış olarak 3 GWp’ye yakındır. 483 MWp daha yapım aşamasındadır ve enerji satın alma sözleşmesi sözleşmeleri ile ek 2 GWp geliştirme aşamasındadır. Canadian Solar, 20’den fazla ülkede 5,7 GWp’den fazla proje geliştirmiş ve inşa etmiştir.

Güneş enerjisi üreticisi ve proje geliştiricisi, basın açıklamasında, fonun Brezilya’da “piyasa koşullarına bağlı olarak Fundos de Investimento em Participações-Infraestrutura veya FIP-IE” olarak bilinen halka açık bir araç kurma planını destekleyebileceğini söyledi.

Brezilya’nın PV modülü talebi, 2020’de neredeyse 5 GW’a ulaştı ve yerli modül üreticileri, yaklaşık 190 MW modül sevk ederek sadece %3,8 pazar payına ulaştı. Canadian Solar, Sao Paulo yakınlarında yıllık 380 MW üretim kapasitesine sahip bir PV modül fabrikasına sahiptir.

İlgili İçerikler